Arduino 37 parça sensör setinin parçalarından biri olan KY-008 kodlu Lazer Modülü ile projemize bir Lazer ışığı ekleyebiliriz.
KY-008 Lazer Modülü 3 bağlantı pinine sahiptir ve soldan sağa S, [boş] ve – olarak işaretlenmiştir. S Lazer’in güç bağlantısıdır. Ortadaki pin boş bırakılır ve – pini de GND pinlerine bağlanır.
Lazer Modülü’nü Arduino’ya bir LED gibi bağlayabiliyoruz. Koruma direnci gibi bir ek bileşen kullanmamız da gerekmiyor. S pinini dijital pinlerden birine takıp Arduino sketch ile kontrol etmemiz yeterli.
Aşağıdaki sketch, Lazer Modülü’nü 100ms aralıklarla yakıp söndürür.
UYARI: Lazer ışığı gözleriniz için tehlikelidir. İnsanların ve hayvanların gözlerine tutmayın. Lazer ışığı aynı zamanda kamera sensörlerine de zarar verebilir, bu yüzden kamera sensörlerine de doğrudan tutmayın.
Arduino’da iyi olmak için öncelikle elektronikte iyi olmak gerekir. Türkiye’nin en iyi temel elektronik eğitim seti ARDUINO ÖNCESİ TEMEL ELEKTRONİK EĞİTİM VE DENEY SETİ‘ni keşfedin. Gereksiz bilgilerden arındırılmış basit ve eğlenceli anlatımla ELEKTRONİK öğrenin ve Arduino’ya METE HOCA farkıyla güçlü başlayın!
Sketch kodunu kopyalamak için pencerenin sağ üst köşesindeki butona tıklayabilir veya buraya tıklayarak ZIP dosyası olarak indirebilirsiniz. Setin diğer modülleri hakkındaki açıklamalar ve örnek sketch kodlarına ulaşmak için buraya tıklayın.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 |
/* Arduino KY-008 Lazer Modülü Arduino 37 parça sensör setinin bir parçası olan Lazer modülünün örnek sketch'idir. Lazer'i 100ms aralıkla çalıştırıp durdurur. Setin diğer parçalarının açıklama ve örnek kodlarına web sitemizden ulaşabilirsiniz. Oluşturma: 12 Ekim 2021 / Mete Hoca https://www.metehoca.com/ */ int lazer = 2; // Lazer'in S (sinyal) bağlantısı // - pinini Arduino üzerinde GND(-)'ye bağlamalıyız void setup() { pinMode(lazer, OUTPUT); // Lazer pinini çıkış olarak ayarlıyoruz } void loop() { digitalWrite(lazer, HIGH); // Lazer'i açacak 1 değerini gönderiyoruz delay(100); // Lazer'i 100ms boyunca açık tutuyoruz digitalWrite(lazer, LOW); // Lazer'i kapatacak 0 değerini gönderiyoruz delay(100); // Lazer'i 100ms boyunca kapalı tutuyoruz } |