arduino micro

arduino’nun kendinden usb bağlantısına sahip ve breadboard üzerinde kullanılabilir mini board’u. arduino leonardo gibi atmel üretimi atmega32u4 üzerine kuruludur.

adafruit ile birlikte geliştirilen micro, 12’si analog giriş ve 7’si pwm olarak kullanılabilen 20 dijital g/ç pinine sahiptir. micro usb bağlantısı ile bilgisayara bağlanır.

board üzerinde icsp header, reset butonu ve kullanıcı tarafından kontrol edilebilen dahili led bulunur. dahili led çoğu arduino modelinde olduğu gibi 13 numaralı dijital pine bağlıdır ve arduino micro’da bu pin arduino uno ve arduino nano’dan farklı olarak pwm özelliğine sahiptir. yani micro’da dahili led’in parlaklığını ayarlayabiliriz.

atmega32u4 mikrokontrolcüsünün doğrudan usb arabirimine sahip olması bilgisayara hid olarak, yani fare veya klavye gibi bağlanabilmesine izin verir. aynı zamanda sanal bir seri bağlantı kurulmasına izin verir.

board micro usb bağlantısı üzerinden veya vin ve gnd pinleri üzerinden harici güç kaynağı ile beslenebilir. kullanılan güç kaynağı otomatik olarak seçilir. harici güç kaynağı 6 ile 20 volt arasında olmalıdır.

ancak giriş gerilimi 7 volt’un altına düşerse regüle edilmiş besleme gerilimi 5 volt’un altına düşer ve board kararsız bir hale gelebilir. giriş gerilimi 12 volt’un üzerine çıktığında ise board üzerindeki gerilim regülatör çipi aşırı ısınarak bozulabilir. önerilen sağlıklı harici besleme gerilim aralığı 7-12 volt’tur.

atmega32u4 çipi 32 kb program hafızasına sahiptir. bu hafızanın 4 kb kadarı bootloader tarafından kullanılır. çip üzerinde 2,5 kb sram ve 1 kb eeprom bulunur.

sparkfun tarafından geliştirilen arduino pro micro ise arduino micro’nun farklı ve daha küçük bir versiyonudur.